EM på kortbane er i gang i Royal Arena

Farum Svømmeklub er repræsenteret med Anders Lie, Niklas Hedegaard, Frederik Siem Pedersen, Magnus Jákupsson og Philip Greve. De 5 Farum svømmere skal over de kommende 5 dage, sammen med det store danske hold, konkurrere i bassinet i Royal Arena ved EM på kortbane.

En af de første Farum svømmere i vandet var 27-årige Niklas Hedegaard i 50m brystsvømning.
Niklas svømmede et fantastisk løb, hvor især hans imponerende start og undervands arbejde kom til sin ret. 27,01 klokker tiden på, da Niklas slår hænderne i kanten efter de 50m. Ny PR (personlig rekord) og 3/100 sekund hurtigere end til DM på kortbane i oktober. God start for Niklas, der som 27 årig stadig har masser af motivation og som i hverdagen gerne giver erfaring videre til de yngre svømmere i klubben. Imponerende arbejde med en personlig rekord på den helt store scene.

Lidt om Niklas Hedegaard
Niklas har i efteråret været på træningsophold i Gratz i Østrig hos Dirk Lange, for at få ny inspiration og for at samle nye oplevelser. Sjælen samler oplevelser ude i verden og denne gang i Gratz, men Niklas er stadig Farum Svømmeklub i hjertet og er altid som det først forbi svømmehallen i Farum når han er hjemme. Niklas var også til EM på kortbane i Herning for 4 år siden i 2013. Samtidig med træningsopholdet i Gratz og kvalifikation til EM, så har Niklas i efteråret været med til at starte svømmebrille-innovationen ”TheMagic5”, hvor man kan bestille svømmebriller, der er ”skræddersyet” til ens ansigtsform.

Philip Greve var også ude på 50m brystsvømning. Selve svømningen, som der virkelig er blevet arbejdet med siden DM på kortbane, var virkelig god, og Philip havde også selv en god følelse af løbet. Desværre sad vendingen meget lang fra ”skabet”, så både indsvømning, rotation og pull out kiksede. Så med det i mente, så var både Philip og træner Claus Buus tilfreds med løbet. Der er store forhåbninger til 100m bryst senere på ugen når vendingerne sidder som de skal.

Frederik Siem og Anders Lie kickstartede den danske herreholdkap på 4x50m fri. Med to hurtige tider af de to Farum herrer så lykkedes det for kvartetten, med yderligere Daniel Skaaning og Mathias Rysgaard, af sætte ny Dansk rekord med tiden 1.26,67. Samlet slutter de som nr. 11 kun 3/10 fra finalen. Både Anders og Frederik var glade for løbet og for at komme så godt i gang med stævnet. At det så også blev Danske rekord var bare perfekt.