750 børn i vandet til Furesø Sommerlege

sommerlegeOnsdag den 20. august var Farum Svømmeklub for fjerde år i træk medvært ved Furesø Sommerlege, som er et idrætsinitiativ taget af brødrene Mogens og Martin Brolin. Alle 960 elever fra 5. og 6. klasserne i kommunen deltog i gennem dagen i flere forskellige idrætsgrene.

I Farum Svømmehal havde Farum Svømmeklub lavet 4 poster som i alt 750 elever kom igennem. De skulle svømme "baner", løbe vandstafet, springe fra vipperne og dykke efter ringe på 4 meters dybde.

Som noget nyt i år var elever fra 9. klasse med som coaches til at hjælpe klubberne med arrangementet. To af pigerne ses her til venstre instruere børnene i udspringsaktiviteten. Vi havde i alt 13 elever, som udviste stort engagement og initiativ, og udførte opgaven til et flot 12-tal.

En enkelt dråbe malurt skal desværre lige med. Svømmeevnerne hos de 750 børn fra kommunens skoler er i en meget dårlig forfatning. Som en af de faste livreddere i hallen spontant udtrykte, "Det er da godt, at vi sidder og holder øje med dem, for der er da ikke mange af dem, der kan svømme!". Det er desværre et meget rammende billede af situationen, og viser at hvis man virkelig skal kunne lære at svømme, så skal man ned i de yngste klasser med skolesvømningen. De børn, der ikke får kvalificeret undervisning som medlemmer i klubben, kommer simpelthen for sent i gang med svømningen til at kunne lære det ordentligt.