Udskriv

Talentholdet på træningslejr i Falkenberg

.

Af Kasper Dideriksen og Sanne Otte


Talentholdet tog på træningslejr til Falkenberg med en målsætning om at træne markant mere og hårdere, end hvad der er blevet gjort på talentholdets tidligere træningslejre (i de snart 4 år jeg har været træner for holdet). Vi ville prøve at skubbe lidt til den almene opfattelse af, hvad det vil sige at svømme hårdt og langt. Vi er af den opfattelse, at målet blev nået! I løbet af syv dage (13 træningspas) svømmede vi 60 km på langbane, hvilket er cirka halvanden gang længere end tidligere træningslejre for talentholdet og 3-4 gange mere end hvad en normal træningsuge på talentholdet omfatter.
Derudover blev der lavet en masse dryland, ligesom der blev løbet, cyklet og roet i det tilhørende fitnesscenter. Det siger sig selv, at den store træningsmængde kostede både blod, sved og tårer - og en del brokkeri undervejs - men alle svømmere gjorde det godt og hjalp hinanden flot igennem det hårde program. Men hvorfor er det så vigtigt med en så stor og koncentreret træningsmængde? Svaret er simpelt: At blive en god svømmer kræver masser af træning for at udvikle evnen til at bevæge sig i vandet på en god og teknisk korrekt måde i en forholdsvis tidlig alder. Når man går til svømning 3-4 gange om ugen er det let at glemme det man lærer fra gang til gang. Men når man er i vandet flere gange om dagen, sidder tingene simpelthen bedre fast, og man kan tydeligt se en teknisk fremgang på svømmerne, selvom de kun er afsted en uge. Derudover grundlægges den aerobe base så småt på de alderstrin talentholdet hovedsageligt omfatter. Jo tidligere disse ting foregår, jo større er muligheden for at blive en rigtig dygtig svømmer på længere sigt.

 

Det skal siges, at træningslejren ikke kun bestod af fysisk træning. Der var også fællesarrangementer med videofilm, vinter OL, shoppetur, spil, sneboldkamp osv. Derudover så vi video med Michael Phelps og quizzede i svømmetræningsrelaterede spørgsmål, hvor taberne fik til opgave at rydde af bordet efter mad eller rydde op på bassinkanten efter træning. Derudover lavede hver svømmer en individuel målsætning for det næste års tid, så alle nu har et klart mål med træningen. Om torsdagen gik vi direkte fra træning ned til Falkenberg by og fik varm kakao på en café. Da vi kom ind på caféen med 12 små svømmere, fik vi diverse blikke fra folk, der sad og hyggede eller havde forretningsmøder. Man blev helt stolt af de små, da de gjorde folks blikke til skamme og stille satte sig ned og drak kakao, grinede og snakkede. Ikke én eneste gang på de 30 min vi var på cafeen, måtte vi hæve stemmen. Generelt var det nogle meget velopdragne unger, vi havde med. Selvom vi trænede klokken 20-22 de fleste aftener, var der ingen, der blev umulige. Alle levede flot op til den, til tider, stramme tidsplan, når vi efter træning skulle skynde os hjem til lækker mad eller kun havde 10 minutter til at stå op i.

Kort sagt giver en træningslejr meget mere både socialt og træningsmæssigt, end man lige tror. Man lærer hinanden at kende på en anden måde, og har en masse fælles oplevelser at snakke om, når man kommer hjem. Målet bliver helt sikkert at få alle med på træningslejr næste år, så sæt kryds i kalenderen i uge 7.

Alt i alt er det med en rigtigt positiv følelse i maven, at vi tænker tilbage på turen til Falkenberg, og jeg ser meget frem til at få det store træningsarbejde omsat til gode resultater i bassinet i den kommende tid. Samtidig vil vi gerne rette en stor tak til alle de forældre/bedsteforældre, der servicerede svømmerne hele ugen. Der blev lavet et virkeligt stort stykke arbejde.

Sanne og Dider