Udskriv

Han bør gå af nu!

Skrevet af Thomas Jansson .

Thomas JanssonDette er et svar på udtalelser fra NTC-træner, Paulus Wildeboer om dansk svømning efter OL i London, senest i artiklen på sporten.dk: http://www.sporten.dk/oevrig-sport/landstraener-til-kolleger-amatoerer.

 

"Paulus Wildeboer bør forlade sin stilling som NTC-træner med umiddelbar virkning. Dansk svømning kan ikke være tjent med en leder, der ser ned på sine kolleger (klubtrænere) og danske svømmere, og som tror, at frygt er det bedste miljø for præstationsudvikling. At tage afstand fra resultaterne til OL og lægge skylden på de aktive og klubberne hører ikke hjemme i et moderne lederskab anno 2012. Jeg bliver ramt og ubehageligt til mode på egne og kollegers vegne af dette.

Selvklart er det bedste miljø for udvikling af toppræstationer ét, hvor de aktive føler tryghed, tillid og medansvar. Det er en fundamental anderledes tilgang til opgaven, end den Dansk Svømmeunion med tidligere landstræner og nuværende NTC-træner, Paulus Wildeboer har lagt for dagen. Ser man samtidig på de udtagelseskriterier, der indtil nu af både tidligere elitechef og landstræner, har været praktiseret, så tegner der sig et billede af en tilgang til udvikling af dansk svømning, der er mere hæmmende end udviklende. Se min tidligere kommentar vedrørende udtagelse til EKM 2013.

Der findes megen kundskab inden for dansk svømning rundt om i landet, og den samlede kundskab er meget større, end hvad der kan rummes af en enkelt person. Dansk Svømmeunions opgave er at samle og formidle denne kundskab frem for, som det er sket, at indføre uoplyst enevælde. Danmark har som land forladt denne styreform for mange år siden. Det er på tide at toppen af dansk svømning gør det samme!

Thomas Jansson
Cheftræner, Farum Svømmeklub
"

 

I forlængelse af dette udtaler formand for Farum Svømmeklub, Peder Wang Hansen følgende:

"Indlægget berører et symptom på den grundlæggende udfordring for dansk svømning. Vi ser den tilgang til udvikling af dansk svømning, som man fra unionens side her har valgt, som et symptom på en fundamental manglende ledelsesmæssig kompetence. I sidste ende rækker ansvaret for dette helt ind i bestyrelsen."