Udskriv

Great Danes til stævne i Luxemburg

.

frederik siem pedersenFarum Svømmeklub har i denne sæson kun en deltager på The Great Danes holdet, som er svømmeunionens herresatsning. Frederik Siem Pedersen er med på holdet, og er med i Luxemburg i denne weekend til sæsonens første langbanestævne. Vi har fanget Frederik til et lille interview, klik på læs mere herunder.

Resultater kan ses her: http://www.euromeet.lu/En/Results/Default.asp

FSK: Du er med Great Danes til Euro Meet i Luxemburg i denne weekend. Hvor mange svømmere er I af sted?
Frederik: Vi er 8 svømmere afsted her i Luxemburg. Der var været et par afmeldninger, så det er et lille hold vi er afsted. Holdet består også udelukkende at drenge, da Great Danes projektet netop går ud på, at fremme dansk herresvømning.

FSK: Hvordan er formen efter 3 ugers træningslejr i Sydafrika?
Frederik: Formen er super god efter en meget god og hård lejr. Jeg føler virkelig, at jeg fik trænet godt og fik det optimale ud af turen. Men med hård træning følger også en træt krop, og jeg har måske givet den lidt mere gas frem til det her stævne end jeg plejer. Derfor er jeg er også selv rigtig spændt på, at se hvordan jeg er svømmende ovenpå så mange ugers hård træning.

FSK: Hvad skal du svømme til stævnet og hvad er dine forventninger/mål?
Frederik: Jeg svømmer det sædvanlige, nemlig 50, 100 og 200 fri. Og som jeg skrev, så er det et svært tidspunkt i sæsonen at sige hvor man ligger. Jeg har selvfølgelig nogle tidsmål, men dem holder jeg for mig selv. Vigtigst er det dog, at jeg kan se at noget af det jeg har arbejdet med de sidste par uger er blevet bedre. Jeg har også et mål om at komme i A finalen i alle tre løb, noget som ikke er helt nemt her til stævnet her i Luxembourg. I 200 cr er der to europamestre, Paul Biedermann og Velimir Stjepanovic, og i 50 og 100 cr svømmer Konrad Czerniak. Så feltet er hårdt, men det kun ekstra meget blod på tanden for at komme ned og race i en A finale.

FSK: Der er nu ca 8 uger til Danish Open og kvalifikation til VM i Rusland. Er du på rette spor?
Frederik: Det føler jeg helt sikkert jeg er. Jeg er stadig i gang med den hårde trænings periode, som kommer til at vare små 3 uger mere. Efter det bliver det mere specifik løbs træning og med flere stævneweekender. Så planen er klar, og jeg er rigtig fortrøstningsfuld og glæder mig rigtig meget til Danish Open. 

FSK: Tak for svarene, og hav et godt stævne.